top of page
Kylpyhuoneremontti Helsinki

Kylpyhuoneremontti

Märkätilojen remontointi on kallista, mutta tyypillisesti niiden päivitys myös nostaa eniten asunnon arvoa. Laadukkaimman lopputuloksen saat käyttämällä työhön ammattilaista.

Kylpyhuoneremontti vaatii teknistä osaamista ja ymmärrystä rakenteista sekä työvaiheista. Mahdolliset pinnan alta nousevat ongelmat pitää kyetä korjaamaan oikein. Olemme tehneet vaativia märkätilojen saneerauksia ja remontteja jo yli 40 vuoden ajan. Tämä kokemus takaa hyvän ymmärryksen säädöksistä ja vaatimuksista märkätiloille.

1. Kylpyhuoneremonttin hinta?

Märkätilat ovat todennäköisesti asunotsi kalleimpia neliöitä johtuen työläistä ja aikaa vievistä rakennusvaiheista, kodintekniikan määrästä ja lopputuloksen erikoisvaatimuksista. Remontille on syytä varata rahaa noin 2300€/m2 ja siitä ylöspäin riippuen remontin laajuudesta ja valituista pintamateriaaleista. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että purettaessa vanhojen pintojen alta saattaa löytyä jotain akuuttia korjattavaa, kuten kostausvaurioista. Nämä voivat vaikuttaa remontin kokonaiskustannukseen.

 

Katso esimerkkejä kylpyhuoneremonttien hinnoista >>

2. miten valita kylpyhuoneremontin urakoitsija?

Ammattimainen remontin tekijä mittaa kylpyhuoneen alustavasti ja kartoittaa tekniset vaatimukset tarjousta varten. Tarjous käydään yhdessä läpi, jotta selviää, mitä kaikkea urakka ja sen hinta pitävät sisällään. Kannattaa kysyä referenssejä edellisistä kohteista ja tutustua urakoitsijan historiaan. Kuinka kauan hän on toiminut alalla ja mikä hänen ymmärryksensä on uusimmista määräyksistä ja asetuksista.

3. mitä huomioida vanhan kylpyhuoneen remontissa?

Kylpyhuoneeseen tehdään haitta-ainekartoitus ja jos esimerkiksi asbestia löytyy, se on poistettava, ja työn saa tehdä vain asbestin poistoon erikoistunut urakoitsija. Mikäli asbestin mahdollisuutta vanhassa kylpyhuoneessa ei ole otettu huomioon tarjousvaiheessa, tämä työvaihe saattaa nostaa remontin hintaa. Tästä on hyvä sopia urakoitsijan kanssa etukäteen. Lue lisää kuntokartoituksesta >>

4. voinko asua kotona kylpyhuoneremontin ajan?

Kylpyhuoneremontti on mahdollista toteuttaa niin, että kotona asuminen onnistuu remontin ajan. Työmaa pitää silloin suojata perusteellisesti ja pitää koko remontin ajan siistinä. Koti suojataan remonttipölyltä ja muulta lialta muovilla. Lisäksi kulkuväylät peitetään tarvittaessa kovalevyllä tai vähintään pahvilla. Luonnollisesti myös remontoitavien märkätilojen normaalit toiminnot, kuten suihku, wc ja/ tai sauna ovat poissa käytöstä koko remontin ajan. Urakan kesto vaihtelee 2-6 viikon välillä  riippuen tilojen koosta ja muutoksen laajuudesta.

5. kannattaako OTTAA ammattisuunnittelija?

Uuden kylpyhuoneen suunnittelun voi ja kannattaakin aloittaa itse selailemalla vaihtoehtoja. Kannattaa miettiä mitkä värit miellyttävät ja haluatko neutraalin ja klassisen, vai räväkämmän. Kylpyhuoneen olemus tulee vaikuttamaan oleellisesti asunnon jälleenmyyntiin, joten jos tarkoituksesi on muuttaa pian, suosittelemme klassisempaa vaihtoehtoa. Lopullinen suunnitelma on kuitenkin hyvä jättää ammattilaiselle, jos toiveissa on tehdä oleellisia muutoksia nykyiseen järjestykseen. Suosittelemme mielellämme hyviä suunnittelijoita, jos et tiedä keneltä olisi hyvä kysyä suunnittelun tarjousta.

Haluatko jutella kylpyhuoneremontista ammattilaisen kanssa?
Ota yhteyttä tai Kysy tarjouspyyntö
4 remonttivinkkiä KODIN REMONTOIJALLE

Koostimme 4 yleistä vinkkiä mitä kodin remontista haaveilevan on hyvä muistaa.

Kodin remontit Helsinki
KUNTOKARTOITUS

Mitä ovat eri aikakausina rakennettujen rakennuksien tyypilliset kuntokartoituksen kohteet?

Asunnon kuntokartoitus
paljonko kylpyhuoneremontti maksaa?

Katso esimerkkejä tehtyjen kylpyhuoneremonttien hinnoista.

Kylpyhuoneremontti hinta
bottom of page